Híreink

Hamisítás Elleni Világnap 2024

Harmincmilliós luxus

Hamisítás Elleni Vilgánap 2024

Lebukott a „postajárat”

JAF kvízjáték nyertesek

Hamis órák és luxusmárkájú babaruhák

Postacsomagoknak álcázva, csaknem 170 millió forint értékű utánzatokat; órát, táskát, parfümöt, bébi- és felnőttruhákat próbált egy román férfi Németországba szállítani.

Fekete fóliával körbetekert kartondobozokkal volt megpakolva egy utasokkal teli, német furgon román rendszámú utánfutója. Amikor a pénzügyőrök megállították az M5-ös autópályán, az autó sofőrje azt mondta, postacsomagokat szállít Németországba, de a fuvarlevélen azok nem szerepeltek. A kockázatosnak ítélt szállítmányt tételesen átvizsgálták a pépnzügyőrök.

Az alaposan becsomagolt dobozokban ismert márkajelzésekre - Guess, Michael Kors, Karl Lagerfeld, Louis Vuitton - hasonlító felirattal ellátott táskák, babaruhák is voltak, és hamis Rolex karórákat, Armani, Gucci, Dior parfümöket is rejtettek a csomagok. Valamennyi terméket a védjegyek tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba.

A mintegy 170 millió forintot érő szállítmányt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. Szakértők szerint a hamis illatszerek, ruhaneműk és egyéb termékek az egészségre is ártalmasak lehetnek, ezért kiszűrésük különösen fontos.

Forrás: NAV