Híreink

Hamisítás Elleni Világnap 2024

Harmincmilliós luxus

Hamisítás Elleni Vilgánap 2024

Lebukott a „postajárat”

JAF kvízjáték nyertesek

Rólunk

A JAF tagjai gépjárművekkel kapcsolatos szakkönyvek, adatbázisok, szoftverek, diagnosztikai eszközök és egyéb járműipari termékek forgalmazásával foglalkoznak. E szellemi alkotások hosszú évtizedes ismeretszerzés, adatgyűjtés, fejlesztés eredményei, amelyek a szerzők, jogtulajdonosok, illetőleg kizárólagos licencjogosultak szempontjából igen komoly ráfordításokkal és befektetésekkel jártak és járnak. Ezért a JAF tagjainak jelentős érdeke fűződik a szellemi alkotások minél hatékonyabb védelméhez.

A JAF tapasztalata szerint ma Magyarországon a szellemi alkotások tekintetében elkövetett jogsértések, amelyek különösen az illegális terjesztésben és felhasználásban nyilvánulnak meg, sajnálatos módon olyan méreteket öltöttek, amelyek már a forgalmazók, kiadók életben maradását veszélyeztetik. A JAF tagjai már 2010 óta együttműködnek és jelentős eredményeket tudnak felmutatni az érdekvédelem területén.

A JAF tagjai 2011. júniusában úgy döntöttek, hogy az érdekeik összehangolása már szükségessé teszi a szervezettség magasabb fokát és 2011. júniusa óta polgári társaság formájában folytatták tevékenységüket.

2013. április 3-án a testületből egyesületté váló JAF teljes neve: Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete lett.

 

Egyesület nyilvántartásba vételi száma: 15057
Bejegyző határozat száma: 16. PK.60847/2012 /5.
Bejegyző hatóság: Fővárosi Törvényszék
Székhely: 1205 Budapest, Nagykőrösi út 91.
Adószám: 18408348-1-43
Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-68713/2013 
Egyesület elnöke: Marótiné Koczur Györgyi