Híreink

Álságos portékák

Hamisítás Elleni Világnap 2024

Harmincmilliós luxus

Hamisítás Elleni Vilgánap 2024

Lebukott a „postajárat”

Álságos portékák

Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál.

Bővebben ...

JAF kvízjáték nyertesek

Egyesületünk által, a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából 2024-es évben meghirdetett kvízjátékot helyesen kitöltők között, a JAF tagjai által felajánlott 5 darab ajándékcsomag egyikét sorsoltuk ki. Nyerteseinket az általuk megadott elérhetőségeken értesítjük.

Bővebben ...

Hamisítás Elleni Világnap 2024

Mintegy 3 000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról 2023-ban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával. 

Bővebben ...

Hamis parfüm az egykori DHL-es áruszállítóban

Futárszolgálatos gépjárművek lakóautókká átalakított hálórészébe rejtett luxus parfümöket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a röszkei határátkelőhelyen.

Bővebben ...

Harmincmilliós luxus

Közel harmincmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak azok a hamis termékek, amelyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy budapesti piactér pavilonjában találtak. Az eladó megpróbált elszaladni a pénzügyőrök láttán, de nem járt sikerrel.

Bővebben ...

Nem létező áru

Több mint harmincmillió kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei.

Bővebben ...

Hamisítás Elleni Vilgánap 2024

A hamisítás elleni világnapot először 1999-ben hirdette meg a Global Anti-Counterfeiting Group (GACG). A cél a tudatosságnövelés volt, középpontba helyezve a hamisítás és a kalózkodás következményeinek bemutatását. Az eseményre 1999 óta minden év júniusában kerül sor. 2024-ben június 8-án.

Bővebben ...

Lebukott a „postajárat”

A spanyolországi Barcelonába tartott az a román furgon, ami magánszemélyek feladott csomagjait szállította, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az M5-ös autópályáról ellenőrzésre terelték ki.

Bővebben ...

Veszélyes tipegők

Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy rutinellenőrzés során Hajdu-Bihar vármegyében.

Bővebben ...