Híreink

Álságos portékák

Hamisítás Elleni Világnap 2024

Harmincmilliós luxus

Hamisítás Elleni Vilgánap 2024

Lebukott a „postajárat”

6 hónap börtön illegális szoftverhasználatért

Amellett, hogy S.P. illegálisan üzemeltette gépjárműjavító műhelyét a járműipari szoftverekre sem költött sokat. Egy ellenőrzés során a hatóság egymillió forintot meghaladóan foglalt le műhelyében illegális szoftvereket.

Bővebben ...

5 hónap felfüggesztve

Cs.A.L-nál több, mint 30 különféle nagy értékű illegális járműipari szoftvert foglaltak le. Ezeket több internetes oldalon hirdette eladásra, később pedig értékesítette is őket.

Bővebben ...

Online hirdetések

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a különböző online hirdetési felületeken a jogsértő áruk. Nagyon fontos tudni, hogy a hirdetési felületek nem vállalnak mögöttes felelősséget a jogsértő tartalmakért, az minden esetben a hirdetőt terheli, függetlenül attól, hogy egyébként tisztában van-e a hirdetésének jogsértő mivoltával. 

Bővebben ...

Jutalék a feltöltésekért

A világháló népszerű torrent-, linkcserélő-, illetve fájlmegosztó oldalaira töltött fel számos Kiadó jogtulajdonát képező műveket engedély nélkül H. Tamás. A feltöltéseiért anyagi juttatásban részesült az érintett honlapoktól, így majd hogy nem hivatásszerűen foglalkozott a feltöltésekkel.

Bővebben ...

Szoftverek illegális kereskedelme

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a számítógépi programalkotások és adatbázisok a film és zeneműveknél fokozottabb védelemben részesülnek.

Bővebben ...

Romániai segítséggel kapták el a jogsértőket

A JAF egyik alapító tagja, a Maróti Könyvkereskedés és Könyvkiadó Kft. még 2008.év végén tett feljelentést K. Csaba és K.Imola ellen, akik az egyik legnépszerűbb magyar aukciós portálon Autodata másolt programokat kínáltak eladásra.

Bővebben ...

NAV ellenőrzés lakossági bejelentésre

K. Vilmos autószerelő  vállalkozó, egy NAV szoftverellenőrzés alkalmával, több illegális járműipari szoftvert használt, az elkövetési érték meghaladta a félmillió forintot, és így a bűncselekmény megvalósításához szükséges mértéket.

Bővebben ...

Üzletszerűen forgalmazott jogsértő szoftvereket

Az internet segítségével sajnos egyre többen követnek el jogsértéseket, mellyel a jogosultaknak jelentős károkat okoznak. Különösen igaz ez azokra az esetekre, amikor mások szellemi alkotásait üzletszerű módon forgalmazzák a jogosultak engedélye nélkül.

Bővebben ...

A jogsértés a családban marad?

A  NAV szakemberei lakossági bejelentésre tett szoftverellenőrzés alkalmával, K. Lászlónál került elő egy illegális adatbázis, és egy illegális járműipari diagnosztikai műszer. 

Bővebben ...

További cikkeink...

  1. A magára hagyott weboldal esete