Híreink

„Feketéző” műhely

800 milliós fogás egy panelben

Újabb szervizek nagyító alatt

A magyar hatóságok is élen járnak az IP jogsértések megfékezésében

3/2023 Közgyűlés

„Feketéző” műhely

Engedély nélkül végzett autóbontást és illegális szoftverekkel is dolgozott egy szekszárdi autószerelő műhely. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai leleplezték a jogellenes tevékenységet.

Bővebben ...

Milliós bukások

Magánszemély és autószerviz is bukott hamis autódiagnosztikai eszközökkel és illegális szoftverekkel Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, akiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai ellenőriztek. Egy internetes hirdetésre figyeltek fel a pénzügyőrök, ahol jóval a piaci ár alatt kínáltak különféle autódiagnosztikai eszközöket.

Bővebben ...

800 milliós fogás egy panelben

800 millió forint értékben foglaltak autódiagnosztikai eszközöket egy panellakásban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A lakásban ezen felül közel ezer darab Elf Bar és 20 millió forintnyi készpénz is lapult.

Bővebben ...

Hamis mosópor nagyüzemben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti pénzügyi nyomozói közel 60 millió forint értékű, illegálisan előállított mosószerrel kereskedő elkövető felelősségre vonását kezdték meg, iparjogvédelmi jogok megsértése miatt. A férfi letartóztatását a bíróság elrendelte.

Bővebben ...

Újabb szervizek nagyító alatt

Egymás után buktak meg az illegális szoftverekkel a Dél-Dunántúlon autószerelő műhelyek, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) ellenőrzésekor.

Bővebben ...

Látszólagos világmárkák

Egy napsütötte dél-európai országba tartott az a hamis parfümfuvar, aminek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai állták útját az M1-es sztrádán.

Bővebben ...

A magyar hatóságok is élen járnak az IP jogsértések megfékezésében

Szellemi tulajdoni jogsértés gyanúja miatt 2022-ben az Európai Uniós tagállamok vámhatóságai több mint 2 milliárd euró értékben foglaltak le árukat – derül ki az Európai Unió Bizottságának Adóügyi és Vám Főigazgatósága (DG TAXUD) és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) legfrissebb jelentéséből. Magyarországon az eljáró hatóságok tavaly közel 1,5 millió árucikket foglaltak le.

Bővebben ...

Autódiagnosztika hamis szoftverekkel

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak feltűnt egy gépjárműdiagnosztikai és járműipariadatbázis-szoftvereket gyanúsan alacsony áron kínáló eladó. A próbavásárláskor kiderült, hogy a zugkereskedő adószám nélkül üzletelt hamis termékekkel, és bevétele után nem adózott.

Bővebben ...

7 ok amiért soha ne vásároljon hamis diagnosztikai eszközt

Néhány évvel ezelőtt még megúszhatta, hogy olcsóbb hamisított eszközöket és szoftvereket vásárolt egy gépjárműszerelő, de ma már nem. Jelentős összeget megspórolhat ilyenek vásárlásakor, de végül egy vagyonba kerülhet. Az sem elhanyagolható, hogy versenyhátrányba taszítja azokat a gazdálkodókat akik eredeti eszközökkel, legális szoftverekkel dolgoznak.

Bővebben ...

Hamis termékek egy somogyi piacon

Szabálysértési- és büntetőeljárás is indul az ellen az 54 éves nő ellen, aki hamis ruhákat akart eladni. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Somogy vármegyei piacon leplezték le az árust.

Bővebben ...

További cikkeink...

  1. Színlelt szoftverek