Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A NAV a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.

Bővebben ...

Luxusmárkák hamisítványaival buktak le a piacon

Hamis volt az a több mint 23 ezer pár cipő, az az 1500 különféle márkájú ruha és parfüm, valamint a több száz Louis Vuitton ékszer, amit a NAV munkatársai egy budapesti raktárépületben foglaltak le.

Bővebben ...

Hamis autódiagnosztikát kínált a webáruházában

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai hamis autódiagnosztikai eszközöket és autóalkatrészeket, illetve illegális szoftvereket foglaltak le nagy mennyiségben egy Győr-Moson-Sopron vármegyei vállalkozástól. A cég ügyvezetője interneten kínálta eladásra a hamisítványokat, amivel a becslés alapján 95 millió forint kárt okozott a jogtulajdonosoknak.

Bővebben ...

Hamis ruhák a galambok alatt

Bulgáriából Olaszországba tartott négy utasával az a bolgár kisbusz, amit a NAV munkatársai az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán állítottak meg. A raktérben, két kartondobozban, élő galambok alatt 220 doboz, zárjegy nélküli cigarettát és 256, különféle márkajelzésű (Adidas, Nike, Moncler, Philip Plein, Hugo Boss) pulóvert, nadrágot és 70 liter ismeretlen eredetű alkoholt rejtettek el.

Bővebben ...

Fuvarossal vitette a hamis ruhát

Felcímkézett, névre szóló csomagokat szállított az a román kisbusz, amelyet Szabadbattyánynál tereltek ki a NAV munkatársai az M7-es autópályán.

Bővebben ...

Makita helyett Makota

Hasonló névvel, egy ismert márka hamis jelzésével ellátott kisgépeket szállított egy román teherautó. Munkatársaink közúti ellenőrzésen bukkantak a 620 hamis kéziszerszámra.

Bővebben ...

61 milliónyi adót próbáltak elcsalni hamis termékekkel

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának pénzügyőrei tavaly mintegy kétezer darab hamisítványt foglaltak le, melyekkel összesen 61 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Ennek kétharmadát, mintegy 41 millió forintnyi kárt az autószervizek és autóalkatrész-forgalmazók ellenőrzése során állapítottak meg.

Bővebben ...

Osztoztak a hamis mosószeren

A pénzügyőrök több mint ezer liter hamis mosószert találtak egy teherautóban. Az ismeretlen származású és összetételű tisztítószereket lefoglalták. Szakértők szerint az egészségre is ártalmas lehet az olcsón kínált, hamis folyékony mosószer.

Bővebben ...

Hamis órák és luxusmárkájú babruhák

Postacsomagoknak álcázva, csaknem 170 millió forint értékű utánzatokat; órát, táskát, parfümöt, bébi- és felnőttruhákat próbált egy román férfi Németországba szállítani.

Bővebben ...

Hamis órákkal bukott

A pénzügyőrök az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán ellenőrizték azt a román járművet, amelynek rakterében különféle márkajelzésű (Hugo Boss, Audi, BMW, Mercedes, Diesel, Prada, Balenciaga) órákat, hozzájuk tartozó övet, pénztárcát, valamint ruhákat és cipőket is találtak.

Bővebben ...