Híreink

Hamisítás Elleni Világnap 2024

Harmincmilliós luxus

Hamisítás Elleni Vilgánap 2024

Lebukott a „postajárat”

JAF kvízjáték nyertesek

Véleményezés

A JAF lehetőséget kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától, hogy az egyes jogszabályok módosításával összefüggő társadalmi viták során véleményezhesse a különböző jogszabály-tervezeteket.

 

A járműipar területén található szellemi alkotások védelme kapcsán több fontos észrevételt is tettünk az eddigiek folyamán, melyekkel reméljük, hogy tevőlegesen is hozzájárultunk a kívánatos jogszabályi környezet megalkotásához. Természetesen a továbbiakban is segítséget kívánunk nyújtani a jogalkotó számára.

 

Jedlik-terv 2013-2016

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium értesítette és kereste meg a Járműipari Adatbázis Forgalmazók Szakmai Testületét (JAF) a szellemi tulajdonra vonatkozó átfogó kormányzati koncepció, azaz a Jedlik-terv véleményezésére.

A tervezet kiemelt célja a szellemi tulajdon területére vonatkozó középtávú nemzeti stratégia kialakítása, és a az ehhez szükséges feladatok és kapcsolódási pontok, valamint források meghatározása. A tervezet kapcsán a JAF elsődlegesen a szerzői jogi fejezetekre koncentrálva több ponton keresztül fogalmazta meg észrevételeit és mutatott rá a tervezet hiányosságaira.

[+] Teljes véleményezés elolvasása
 

A szellemi tulajdonra vonatkozó egyes törvények módosításáról

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium értesítette, és kereste meg a a JAF-ot a szellemi tulajdonra vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló törvénytervezet véleményezése kapcsán.

A törvénytervezet több fontos jogszabályt is érint a szellemi tulajdon területén, így iparjogvédelmi és szerzői jogi kérdéseket is rendezni kíván. Mindazonáltal nem történik új kódex kibocsátása, csupán a jelenlegi jogszabályok finomhangolására szolgál.Különösen nagy hangsúlyt kap a közös jogkezelés szabályainak kiegészítése a tervezet során, melynek kapcsán jelentősen növekedhet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának a szerepe a felügyelet tekintetében.

[+] Teljes véleményezés elolvasása