News

Hamisítás Elleni Világnap 2021

35 millió forintot érő hamisítványok

Hamis szőnyegek

JAF kvízjáték nyertesek

Igazságosabbá válik a szerzői jogi törvény

Hamisítás Elleni Világnap 2021

A hamisítás elleni világnapot először 1998-ban hirdette meg a Global Anti-Counterfeiting Group (GACG). A cél a tudatosságnövelés volt, középpontba helyezve a hamisítás és a kalózkodás következményeinek bemutatását. Az eseményre 1998 óta minden év júniusában kerül sor, 2021-ban június 8-án.

Read more ...

Válaszd az eredetit

A koronavírus elleni védekezés egyik fontos és kötelező eszköze a maszk. Sokan ezt és az autómárkák rajongóit kihasználva hoznak forgalomba hamis márkajelzéssel ellátott maszkokat.

Read more ...

35 millió forintot érő hamisítványok

A NAV pénzügyőrei egy bolgár kamion ellenőrizésekor mintegy 300 hangszórót, egy másik teherautóban több mint 4 300, különféle védjeggyel ellátott táskára és sapkára (Jeep, Lacoste, Giorgio Armani, Adidas, Nike) bukkantak.

Read more ...

Eladni vitte a hamis ruhát

A pénzügyőrök egy szlovén kocsit ellenőriztek az M7-es autópályán. A csomag- és az utastér átvizsgálásakor fekete zsákokat találtak, amikben különféle márkajelzésű (Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Hugo Boss stb.) ruházati termékek lapultak.

Read more ...

Hamis szőnyegek

A pénzügyőrök egy bolgár furgont ellenőriztek az M1-es autópályán. A csomagtér átvizsgálásakor különböző nagyságú, felirat nélküli fekete zsákokat találtak, amikben Louis Vuitton és Chanel szőnyegek, valamint Adidas és Nike márkajelzésű ruhák lapultak.

Read more ...

4 milliót érő hamis ruha a határon

A pénzügyőrök egy Törökországból Hollandiába tartó török kamiont ellenőrizek Hegyeshalomnál. A jármű átvizsgálásakor, a gyárilag kialakított rekeszekben és a vezetőfülkében található bőröndökben Prada márkajelzésű ruhákat találtak.

Read more ...

JAF kvízjáték nyertesek

Egyesületünk által, a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából 2021-es évben meghirdetett kvízjátékot helyesen kitöltők között, a JAF tagjai által felajánlott 5 darab ajándékcsomag egyikét sorsoltuk ki.

Read more ...

Igazságosabbá válik a szerzői jogi törvény

Június 1-jével új szabályok lépnek életbe a szerzői jogok terén. Az ezzel kapcsolatos törvénymódosítás jelentősége abban rejlik, hogy több ponton is megkönnyíti a tartalmakhoz való hozzáférést és azok felhasználását, valamint megerősíti a szerzők és jogosultak helyzetét ebben a környezetben.

Read more ...

Ismert márkák hamisítványai a raktárakban

Hamis volt az a 15 ezer üvegnél is több parfüm, valamint az a több ezer ruha, lábbeli és gyerekjáték, amit munkatársaink az elmúlt hónapban egy budapesti raktárépületben foglaltak le.

Read more ...