A magyar hatóságok is élen járnak az IP jogsértések megfékezésében

Szellemi tulajdoni jogsértés gyanúja miatt 2022-ben az Európai Uniós tagállamok vámhatóságai több mint 2 milliárd euró értékben foglaltak le árukat – derül ki az Európai Unió Bizottságának Adóügyi és Vám Főigazgatósága (DG TAXUD) és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) legfrissebb jelentéséből. Magyarországon az eljáró hatóságok tavaly közel 1,5 millió árucikket foglaltak le.

Read more ...

Autódiagnosztika hamis szoftverekkel

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak feltűnt egy gépjárműdiagnosztikai és járműipariadatbázis-szoftvereket gyanúsan alacsony áron kínáló eladó. A próbavásárláskor kiderült, hogy a zugkereskedő adószám nélkül üzletelt hamis termékekkel, és bevétele után nem adózott.

Read more ...

7 ok amiért soha ne vásároljon hamis diagnosztikai eszközt

Néhány évvel ezelőtt még megúszhatta, hogy olcsóbb hamisított eszközöket és szoftvereket vásárolt egy gépjárműszerelő, de ma már nem. Jelentős összeget megspórolhat ilyenek vásárlásakor, de végül egy vagyonba kerülhet. Az sem elhanyagolható, hogy versenyhátrányba taszítja azokat a gazdálkodókat akik eredeti eszközökkel, legális szoftverekkel dolgoznak.

Read more ...

Hamis termékek egy somogyi piacon

Szabálysértési- és büntetőeljárás is indul az ellen az 54 éves nő ellen, aki hamis ruhákat akart eladni. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Somogy vármegyei piacon leplezték le az árust.

Read more ...

Milliós bukások

Magánszemély és autószerviz is bukott hamis autódiagnosztikai eszközökkel és illegális szoftverekkel Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, akiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai ellenőriztek. Egy internetes hirdetésre figyeltek fel a pénzügyőrök, ahol jóval a piaci ár alatt kínáltak különféle autódiagnosztikai eszközöket.

Read more ...

Színlelt szoftverek

Hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy autószervizben. A pénzügyőrök rendszeresen ellenőrzik, hogy az autószervizek jogtiszta szoftverekkel dolgoznak-e.

Read more ...

Hamis mosópor nagyüzemben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti pénzügyi nyomozói közel 60 millió forint értékű, illegálisan előállított mosószerrel kereskedő elkövető felelősségre vonását kezdték meg, iparjogvédelmi jogok megsértése miatt. A férfi letartóztatását a bíróság elrendelte.

Read more ...

LEGO-hamisítványokat foglalt le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 97 doboz hamis LEGO-versenyautót foglaltak le egy vámkezeléskor. A játékok értéke – az eredeti termékek kiskereskedelmi árát figyelembe véve – meghaladja a 8 millió forintot.

Read more ...

Látszólagos világmárkák

Egy napsütötte dél-európai országba tartott az a hamis parfümfuvar, aminek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai állták útját az M1-es sztrádán.

Read more ...

Megsemmisítés a Hamisítás Elleni Világnapon

Hétezernél is több hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról 2023-ban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

Read more ...

More Articles ...

  1. Bukott a „netbiznisz”