Híreink

Válaszd az eredetit

Eladni vitte a hamis ruhát

4 milliót érő hamis ruha a határon

Kvízjáték a Szellemi Tulajdon Világnap alkalmából

Ismert márkák hamisítványai a raktárakban

Illegális szoftvereket találtak a debreceni pénzügyőrök

Illegális szoftvereket tartalmazó laptopokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei két autószervizben.

A feltárt jogsértés a becslés alapján több mint 3,5 millió forint kárt okozott a jogtulajdonosoknak.Hajdú-Bihar megyében a pénzügyőrök rendszeresen végeznek közös ellenőrzéseket a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületének (JAF) munkatársaival az autóalkatrész-forgalmazók és az autószervizek által használt szoftverek jogtisztaságának vizsgálata céljából.

Két észak-alföldi autószervizben a gépjárművek diagnosztizálására használt laptopokon a pénzügyőrök és a JAF munkatársa a legális programok mellett illegális szoftvereket is találtak.

A szervizek vezetői a programok jogtisztaságát sem számlával, sem licence szerződéssel, sem egyéb okmánnyal nem tudták igazolni.

A NAV munkatársai az illegális programokat tartalmazó laptopokat lefoglalták. A vállalkozók a szoftverek jogosulatlan használatával becslés alapján több mint 3,5 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. A pénzügyőrök szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A járműipari jogsértések kiszűrésére a jövőben is folytatódnak a NAV és a JAF közös ellenőrzései.

Forrás:dehir.hu

Fotó: JAF