Hamarosan indul a duális képzés

A JAF örömmel üdvözli a gyakorlatorientált mérnökképzés kezdeményezését, a Járműtechnológiai Tanszék főiskolai tanáraival történt előzetes tárgyalások alapján biztos abban, hogy közreműködnek abban a projektben ami arra hivatott, hogy a jövőben a járműtechnika területén leadott diplomamunkákban se lehessen a szerzői jogokkal visszaélni. Alant olvasható a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának közleménye.

 Gyakorlatorientált mérnökképzés

A Kecskeméti Főiskola GAMF Kara – együttműködve a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft-vel és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-vel – a hazai viszonyokhoz illeszkedő, az iparvállalatokkal megosztott (duális) rendszerű képzést dolgozott ki, melynek célja, hogy maximálisan megfeleljen a járműipar elvárásainak.

Országosan is újszerű képzésben a hallgatók elméleti tudásukat az iparvállalatnál töltött gyakorlati időszak során valós körülmények között bővíthetik, ezáltal tapasztalatot is szereznek leendő szakmájukban. A kialakított képzési rendszerben olyan versenyképes munkavállaló kerül ki az oktatásból, aki azonnal – több hónapos vagy akár többéves továbbképzés és anyagi ráfordítás nélkül is –, képes belépni a munka világába és megfelelni az elvárásoknak.