Híreink

„Feketéző” műhely

800 milliós fogás egy panelben

Újabb szervizek nagyító alatt

A magyar hatóságok is élen járnak az IP jogsértések megfékezésében

3/2023 Közgyűlés

Hamis termékek egy somogyi piacon

Szabálysértési- és büntetőeljárás is indul az ellen az 54 éves nő ellen, aki hamis ruhákat akart eladni. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Somogy vármegyei piacon leplezték le az árust.

Világmárkák utánzatától roskadozott a szántódi piac egyik standja, amit a pénzügyőrök közelebbről is megvizsgáltak. Puma feliratú pólókat, zoknikat, Adidas márkajelzésű cipőket, melegítőket, Calvin Klein rövidnadrágokat, de még Nike-nak látszó cipőket és gyermekmelegítőket is kínált egy magyar asszony, amikor az egyenruhások megjelentek. A népszerű termékek silány minőségén látszott, hogy gyenge színvonalú utánzatok voltak. A kereskedő a pénzügyőrök célirányos kérdéseire úgy felelt, hogy portékáit Szabadkán vásárolta.

A kínálatot a védjegyek jogosulti képviselői is megvizsgálták, amelyekről megállapították, hogy hamisak és a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A járőrök a több mint kétmillió forint értékű árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki kétes eredetű helyről vásárol, az veszélynek teheti ki önmagát. A hamisított termékek akár egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.

Forrás: NAV