Híreink

Hamisítás Elleni Világnap 2024

Harmincmilliós luxus

Hamisítás Elleni Vilgánap 2024

Lebukott a „postajárat”

JAF kvízjáték nyertesek

LEGO-hamisítványokat foglalt le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 97 doboz hamis LEGO-versenyautót foglaltak le egy vámkezeléskor. A játékok értéke – az eredeti termékek kiskereskedelmi árát figyelembe véve – meghaladja a 8 millió forintot.

Egy gazdálkodó import vámkezelést kezdeményezett a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága egyik vámudvarában. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a konténerben található 97 doboz (távol-keleti származású) építőjáték feltehetően szellemi tulajdonjogot sért. A dobozok három különböző típusú, sok apró műanyag kockából összerakható sportkocsi darabjait rejtették. A pénzügyőrök értesítették a szellemi tulajdon jogosultjának képviselőjét. Beigazolódott, hogy a védjegyjogosult engedélye nélkül akarták forgalomba hozni az ábrás védjegyoltalom alatt álló termékekre hasonlító játékokat, amelyek alkalmasak lettek volna a vásárlók megtévesztésére.

A NAV munkatársai a mintegy 8 millió forint értékű hamis játékot lefoglalták és intézkedtek megsemmisítésükről. Az ismeretlen eredetű hamisítványok az egészséget is veszélyeztethetik, ezért megvásárlásuk, használatuk kockázatos.

Forrás: NAV