Híreink

„Feketéző” műhely

800 milliós fogás egy panelben

Újabb szervizek nagyító alatt

A magyar hatóságok is élen járnak az IP jogsértések megfékezésében

3/2023 Közgyűlés

Hamis parfümök és fejhallgatók a rejtekhelyen

A NAV pénzügyőrei egy budapesti ellenőrzésen több mint háromezer üveg hamis parfümöt, 230 hamis márkajelzésű fejhallgatót, telefontöltőt és hangszórót, valamint 1500 JBL emblémát foglaltak le.

A jogtulajdonosoknak okozott kár több mint 48 millió forint.

Egy kőbányai üzlet előtt szolgálati autóval elhaladó pénzügyőrök figyeltek fel arra, hogy a boltot hirtelen bezárják és az ajtón lévő függönyt behúzzák. A gyanús körülmény miatt ellenőrizni akarták az üzletet, azonban csak többszöri felszólítást követően jutottak be. A kiszolgáló pult mögött találtak egy kapcsolót, ami egy polcos állvány takarásában lévő elektromágneses ajtót nyitott. A titkos rejtekhelyen megtalált különféle márkajelzésű parfümökről (Chanel, Gucci, Hugo Boss, Dior, Giorgio Armani stb.) és a JBL emblémákról, valamint a hangszórókról, telefontöltőkről és a fejhallgatókról kiderült, hogy hamisítványok.

Az üzletvezető a lefoglalt termékekről azt mondta, hogy nem az övé, azokat csak megőrzésre vette át, de azt már nem tudta megmondani, hogy kitől. Munkatársaink a hamis árukat lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt feljelentést tettek.

Forrás: NAV