Hamis karórákat is szállított a kamion

Több mint kétezer hamis karórát találtak egy román kamionban a győri pénzügyőrök. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt indult eljárás.

Becslés alapján a hamisítványokkal 164 millió forint kárt okoztak. A pénzügyőrök az EKÁER-adatok kockázatelemzése alapján ellenőrizték az M1-es autópályán Ausztria felé haladó román kamiont.

A járművet mozgó kitereléssel egy pihenőhelyre vezették, ahol átnézték a szállítmány okmányait és szúrópróbaszerűen megvizsgálták a szállított árut. Több dobozban is Emporio feliratú karórákat találtak. Az EKÁER-bejelentésben nem szerepeltek ilyen termékek, ezért  tételesen áruvizsgálás alá kerültek. A szállítmány teljes átvizsgálásakor a pénzügyőrök több mint kétezer Emporio, illetve kétszáz Brembo feliratú, szemmel láthatóan hamis karórát találtak. Becslés alapján a hamisítványokkal százhatvannégymillió forint kárt okoztak.

A hamis termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak nyomozást. A hamisított termékek nemcsak a gazdaság tisztességes szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókat is megtévesztik.

Forrás: NAV