Híreink

Kétmilliót érő hamis parfüm az üzletben

54 millió forint értékű hamisított parfümöt szállított

Tanári szerzői jogi oktatás

2/2020 Közgyűlés

Tanári szerzői jogi oktatás

120 milliót érő hamis áru a piacon

A NAV munkatársai az egyik fővárosi piacon léptek akcióba. A pénzügyőrök több mint 2 500 hamis márkajelzésű terméket foglaltak le és egy üzemet is felszámoltak.

A NAV olyan budapesti piacot ellenőrzött, ahol szervezett „figyelőszolgálat” működik a megjelenő hatósági személyek kiszűrésére. Ha feltűnik az egyenruha, vagy egy ismerős arc, akkor megszólal a sziréna, a boltokat – akár távolról – elektronikus vezérléssel bezárják, a standokat elhagyják az árusok, hogy megakadályozzák az eredményes ellenőrzést.

Ezúttal azonban civil ruhás pénzügyőrök lepték meg az árusokat, és két helyszínen jelentős értékű árut (táskát, pénztárcát, napszemüveget, szemüvegtokot, fülhallgatót) foglaltak le. Az egyik boltban komplett gyártóüzemet rendeztek be. A NAV munkatársai nyomóformákat, emelőt, emelőállványt, vasalót, márkajelzés matricákat, mintajel festésére használt szitákat, fém márkajelzéseket is találtak.

A pénzügyőrök a mintegy 120 millió forintot érő hamis márkajelzésű árut (Guess, Gucci, Hugo Boss stb.) lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt feljelentés tettek.

Forrás: NAV