Az újévben sem lassítunk

2012-ben is folytatja a szerzői jogok „érvényesüléséért” megkezdett munkáját a Járműipari Adatbázis Forgalmazók Szakmai Testülete (JAF). Már január 4-én a Budapesti Műszaki Egyetem Járműgépész szakán tovább folyatódott a vizsgabiztosok szerzői jogi oktatása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szellemi Tulajdon-jogvédelmi Osztályával együttműködve.

A JAF vezetősége is nagyon aktív, január 4-én elfogadta a 2012. évi munkatervet.A testület továbbra is nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, megelőzésre és a felvilágosító munkára. Minden partnerrel szívesen együtt dolgozik aki alapvető célkitűzéseivel egyetért és vallja, hogy az internet nem egy törvények nélküli világ. A JAF felhívja a figyelmet, hogy január 16-án lejár a Nemzeti Adó- és Vámhivatal moratóriuma is, így folytatódnak a szoftverellenőrzések és a budapesti helyszíneken túl már a vidékiek is számíthatnak az ellenőrzésekre.

A JAF bízik abban, hogy proaktív kezdeményezéseihez a jövőben még többen fognak csatlakozni a járműfenntartó szakmát tanuló közép- és felsőfokú intézmények tanulói, oktatói és a szakmában dolgozó szakemberek közül is egyre többen fogják megérteni hogy a világ több, mint száz országában miért védi törvény a szellemi munkával létrehozott termékeket.