News

„Feketéző” műhely

800 milliós fogás egy panelben

Újabb szervizek nagyító alatt

A magyar hatóságok is élen járnak az IP jogsértések megfékezésében

3/2023 Közgyűlés

Válaszd az eredetit

A koronavírus elleni védekezés egyik fontos és kötelező eszköze a maszk. Sokan ezt és az autómárkák rajongóit kihasználva hoznak forgalomba hamis márkajelzéssel ellátott maszkokat.

A hamis szájmaszkok nem tartalmazzák az úgynevezett bevarrt biztonsági címkét, illetve a meghatározott adattartalmú függőcímkét. Amellett, hogy nem felelnek meg a logó használatot szabályzó előírásoknak, illetve biztonsági címke nélkül kerültek forgalomba az ilyen maszkok eredete és gyártástechnológiája is kétséges.

A hatóságok több alkalommal foglaltak le különféle gépjármű márkajelzéssel ellátott szájmaszkokat melyek minősége, kidolgozottsága és ára alapján felmerült a gyanú arra, hogy azok nem eredetiek. Az érintett termékek a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok, mert azok kidolgozottsága szemmel láthatóan igénytelen, a gyártás során felhasznált anyagok silány minőségűek.

A hatóságok minden ilyen esetben eljárást indítanak a forgalmazó ellen, százezer forint alatti vagyoni hátrány esetén szabálysértés, felette bűncselekmény miatt.

JAF