Híreink

Hamisítás Elleni Világnap 2024

Harmincmilliós luxus

Hamisítás Elleni Vilgánap 2024

Lebukott a „postajárat”

JAF kvízjáték nyertesek

Jogvédett termékek

A JAF a Nemzeti Adó-és Vámhivatallal (NAV) történő együttműködése jegyében létrehozta weboldalát és azt a hiánypótló szakma specifikus adatbázist, amely a gépjárműipari szoftvereket, szakkönyveket tartalmazza.

A jogvédett tartalmak sora rendszeresen bővül, 2011. negyedik negyedévében például a Haynes Publishing kiadó autós- motoros könyveivel, ami több mint 1500 tételt jelent. A NAV elégedettségét mutatja az a tény, hogy 2011. októberében a Bűnügyi Főigazgatóság körlevélben tájékoztatta nyomozóit az oldal létezéséről és felhívta a figyelmet annak, használatának előnyeire.

A JAF komoly lépést tett tagjai jogainak érvényesítése érdekében ezzel, hiszen ha a nyomozók meg tudják állapítani, hogy a termékek, melyeket a kezükbe vesznek legálisak-e, sokkal magabiztosabban és gyorsabban léphetnek fel a jogsértők ellen.

A JAF egyúttal tájékoztatta a jogvédett termékek menüpontról mindazon igazságügyi szoftverszakértőket is, akiknek az elérhetőségei a kormányoldalon publikusak. A kezdeményezést többen támogatják. Akadt olyan szakértő is, aki felajánlotta segítségét az oktatások megtartására, illetve a többi szakértő elérésével kapcsolatosan.

A jogvédett termékek menüpontot elsősorban a bűnüldöző szervek (NAV Adó, NAV Bevetési, NAV Bűnügyi, NAV Repülőtéri Főigazgatóságok, ügyészségek, stb.) támogatására hoztuk létre. Azonban a látogatók, az autó tulajdonosok és autóvezetők is hasznos információkat találhatnak adatbázisunkban, megtudhatják például, melyik terméket hol, milyen feltételekkel vásárolhatják meg.